Elkészítés: 15 perc (+20 perc pácolás)

Vortex recept 4 főre – Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1/2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál sriracha szósz (thai chili szósz – helyettesíthető más édes chilli szósszal/fűszerrel is)
  • 1 + 1/2 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál méz
  • 2 csipet fekete bors
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál zúzott fokhagyma
  • Apróra vágott újhagyma és szezámmag a tálaláshoz

Elkészítése

  1. Keverjük össze a citromlevet, a srirachát, a szójaszószt, a mézet, valamint a sót és a borsot egy tálban. A szósz összekeverése után két evőkanálnyit kiveszünk és félretesszük. Ezt a maradék szószt a csirkeszárnyakat megkenésére fogjuk használni, a sütési ciklus félidejénél.
  2. A csirkeszárnyat és a szósz nagyobbik részét keverjük össze egy tálban és 30 percig hagyjuk pácolódni a hűtőben.
  3. A sütés megkezdéséhez, válasszuk az Air Fry lehetőséget, és állítsuk be a hőmérsékletet 200°C-ra, az időt pedig 15 percre. A start gomb megnyomásával a Vortex megkezdi az előmelegítés. A pácolt csirkeszárnyakat akkor helyezzük be, amikor a kijelzőn az Add Food felirat megjelenik.
  4. A sütési idő felénél megjelenik a Turn Food felirat a kijelzőn, ekkor óvatosan fordítsuk meg a csirkeszárnyakat, kenjük meg azokat a maradék szósszal, majd folytassuk a sütést.
  5. A program végén, miután kivettük a roppanós húsokat a Vortex recept elkészítése után: apróra vágott újhagymával és a tetejére szórt szezámmaggal tálaljuk az ételt.

Jó étvágyat kívánunk.

Ha még nincs Instant Vortex forrólevegős sütőd, akkor ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.