Elkészítés: 15 perc (+20 perc pácolás)
Vortex recept 4 főre – Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1/2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál sriracha szósz (thai chili szósz – helyettesíthető más édes chilli szósszal/fűszerrel is)
- 1 + 1/2 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál méz
- 2 csipet fekete bors
- 1 csipet só
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál zúzott fokhagyma
- Apróra vágott újhagyma és szezámmag a tálaláshoz
Elkészítése
- Keverjük össze a citromlevet, a srirachát, a szójaszószt, a mézet, valamint a sót és a borsot egy tálban. A szósz összekeverése után két evőkanálnyit kiveszünk és félretesszük. Ezt a maradék szószt a csirkeszárnyakat megkenésére fogjuk használni, a sütési ciklus félidejénél.
- A csirkeszárnyat és a szósz nagyobbik részét keverjük össze egy tálban és 30 percig hagyjuk pácolódni a hűtőben.
- A sütés megkezdéséhez, válasszuk az Air Fry lehetőséget, és állítsuk be a hőmérsékletet 200°C-ra, az időt pedig 15 percre. A start gomb megnyomásával a Vortex megkezdi az előmelegítés. A pácolt csirkeszárnyakat akkor helyezzük be, amikor a kijelzőn az Add Food felirat megjelenik.
- A sütési idő felénél megjelenik a Turn Food felirat a kijelzőn, ekkor óvatosan fordítsuk meg a csirkeszárnyakat, kenjük meg azokat a maradék szósszal, majd folytassuk a sütést.
- A program végén, miután kivettük a roppanós húsokat a Vortex recept elkészítése után: apróra vágott újhagymával és a tetejére szórt szezámmaggal tálaljuk az ételt.
Jó étvágyat kívánunk.
Ha még nincs Instant Vortex forrólevegős sütőd, akkor ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.