Elkészítés: 35 perc
Elkészíthető: Instant Vortex Plus 8 Dual Drawer ClearCook Air Fryer
Instant Vortex recept – Hozzávalók – Sült töltött gomba és nacho:
Hozzávalók:
- 240g darált marhahús
- 1 evőkanál jalapeno kimagozva és felkockázva
- 2 evőkanál vöröshagyma felkockázva
- 2/3 csésze paradicsom felkockázva
- 15 tortilla chips
- 2/3 csésze gouda és mozzarella sajt mix reszelve
- 10 egész gombafej
- 1,5 evőkanál vaj
- 1 evőkanál parmezán sajt reszelve
- 3 mozzarella sajt szeletelve
- 2 fokhagyma reszelve
- 2 szál kakukkfű
- 2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors
- 1 evőkanál koriander apróra vágva (opcionális)
Elkészítése
- Olíva olajon pirítsuk meg a darált marhahúst. Ne hagyjuk, hogy sötétbarna színű legyen.
- Adjuk hozzá a hagymát, jalapenot, sót és a borsot. Pirítsuk még pár percig. Adjuk hozzá a paradicsomot és főzzük még 2 percig. Tegyük félre, ha kész,
- Pucoljuk meg a gombát, szedjük ki a szárát és tegyük egy vágódeszkára, vagy nagyobb pult felületre.
- A gombák szárát kockázzuk fel.
- Tegyünk vajat a serpenyőbe. Ha a vaj felolvadt tegyük bele a felkockázott gomba szárát és a kakukkfűvel pirítsuk össze.
- Adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk tovább pár percig. Tegyük félre, ha kész.
- Rakjuk bele a parmezán sajtot és keverjük össze. Ha szükséges fűszerezzük.
- Töltsük meg a gombafejeket ezzel az elkészült, gombás-fűszeres töltelékkel.
- Vágjuk fel a mozarellát egyenlő részekre és tegyünk minden gombafejre egyet-egyet.
- Rakjunk sütőpapírt az Air Fryer egyik sütőkosarának aljára, úgy, hogy a sarkainál hagyjuk picit nagyobbra, hogy könnyen ki tudjuk majd venni.
- A másik kosárba is helyezzünk be sütőpapírt, majd arra szórjuk be a tortilla chpiseket, kanalazzuk rá a daráthúst a tetejére, majd szórjuk rá a reszelt sajt mixet.
- Ha ezzel megvagyunk, óvatosan emeljük ki a sütőpapírral együtt a nachos mixet a sütőkosárból egy nagy, egyenletes felületre (pultra) addig, amíg előmelegítjük a sütőkosarat.
- Az első kosárhoz (töltött gomba) nyomjuk meg az 1-es gombot, válasszuk a Sütés lehetőséget, állítsuk a hőmérsékletet 195°C-ra és az időt 16 percre. A második kosárhoz (nachos) nyomjuk meg a 2-es gombot, válasszuk a Broil lehetőséget, állítsuk a hőmérsékletet 205°C-ra és az időt 7 percre. Nyomjuk meg a Sync Finish, majd a START gombot.
- Amikor a kosár felmelegedett, helyezzük be gombafejeket és toljuk be a sütőkosarat.
- A gomba akkor lesz kész, ha a tetején lévő sajt szépen megpirult, a gomba pedig puha. Időnként kapcsoljuk fel a ClearCook ablak lámpát, és zárt kosárnál ellenőrizzük a sajt színét.
- Amikor a másik kosár előmelegedett, akkor vegyük ki és helyezzük azt egy hőálló felületre. Óvatosan helyezzük bele a nachot a sütőkosárba toljuk be az Air Fryer készülékbe.
- A nacho kész, ha a sajt ráolvadt és szép barnás foltok jelentek meg rajta. Kapcsoljuk fel a ClearCook ablak lámpát, ha szükséges, és ellenőrizzük a színét zárt sütőkosárnál.
- Ha mindkét kosárban lévő étel elkészült, akkor helyezzük a gombákat és a nachot is egy tálcára.
- Díszítsük korianderrel (opcionális).
Jó étvágyat kívánunk.
Ha még nincs Instant Vortex forrólevegős sütőd, akkor ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.