Elkészítés: 35 perc

Elkészíthető: Instant Vortex Plus 8 Dual Drawer ClearCook Air Fryer

Instant Vortex recept – Hozzávalók – Sült töltött gomba és nacho:

Hozzávalók:

  • 240g darált marhahús
  • 1 evőkanál jalapeno kimagozva és felkockázva
  • 2 evőkanál vöröshagyma felkockázva
  • 2/3 csésze paradicsom felkockázva
  • 15 tortilla chips
  • 2/3 csésze gouda és mozzarella sajt mix reszelve
  • 10 egész gombafej
  • 1,5 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál parmezán sajt reszelve
  • 3 mozzarella sajt szeletelve
  • 2 fokhagyma reszelve
  • 2 szál kakukkfű
  • 2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál bors
  • 1 evőkanál koriander apróra vágva (opcionális)

Elkészítése

  1. Olíva olajon pirítsuk meg a darált marhahúst. Ne hagyjuk, hogy sötétbarna színű legyen.
  2. Adjuk hozzá a hagymát, jalapenot, sót és a borsot. Pirítsuk még pár percig. Adjuk hozzá a paradicsomot és főzzük még 2 percig. Tegyük félre, ha kész,
  3. Pucoljuk meg a gombát, szedjük ki a szárát és tegyük egy vágódeszkára, vagy nagyobb pult felületre.
  4. A gombák szárát kockázzuk fel.
  5. Tegyünk vajat a serpenyőbe. Ha a vaj felolvadt tegyük bele a felkockázott gomba szárát és a kakukkfűvel pirítsuk össze.
  6. Adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk tovább pár percig. Tegyük félre, ha kész.
  7. Rakjuk bele a parmezán sajtot és keverjük össze. Ha szükséges fűszerezzük.
  8. Töltsük meg a gombafejeket ezzel az elkészült, gombás-fűszeres töltelékkel.
  9. Vágjuk fel a mozarellát egyenlő részekre és tegyünk minden gombafejre egyet-egyet.
  10. Rakjunk sütőpapírt az Air Fryer egyik sütőkosarának aljára, úgy, hogy a sarkainál hagyjuk picit nagyobbra, hogy könnyen ki tudjuk majd venni.
  11. A másik kosárba is helyezzünk be sütőpapírt, majd arra szórjuk be a tortilla chpiseket, kanalazzuk rá a daráthúst a tetejére, majd szórjuk rá a reszelt sajt mixet.
  12. Ha ezzel megvagyunk, óvatosan emeljük ki a sütőpapírral együtt a nachos mixet a sütőkosárból egy nagy, egyenletes felületre (pultra) addig, amíg előmelegítjük a sütőkosarat.
  13. Az első kosárhoz (töltött gomba) nyomjuk meg az 1-es gombot, válasszuk a Sütés lehetőséget, állítsuk a hőmérsékletet 195°C-ra és az időt 16 percre. A második kosárhoz (nachos) nyomjuk meg a 2-es gombot, válasszuk a Broil lehetőséget, állítsuk a hőmérsékletet 205°C-ra és az időt 7 percre. Nyomjuk meg a Sync Finish, majd a START gombot.
  14. Amikor a kosár felmelegedett, helyezzük be gombafejeket és toljuk be a sütőkosarat.
  15. A gomba akkor lesz kész, ha a tetején lévő sajt szépen megpirult, a gomba pedig puha. Időnként kapcsoljuk fel a ClearCook ablak lámpát, és zárt kosárnál ellenőrizzük a sajt színét.
  16. Amikor a másik kosár előmelegedett, akkor vegyük ki és helyezzük azt egy hőálló felületre. Óvatosan helyezzük bele a nachot a sütőkosárba toljuk be az Air Fryer készülékbe.
  17. A nacho kész, ha a sajt ráolvadt és szép barnás foltok jelentek meg rajta. Kapcsoljuk fel a ClearCook ablak lámpát, ha szükséges, és ellenőrizzük a színét zárt sütőkosárnál.
  18. Ha mindkét kosárban lévő étel elkészült, akkor helyezzük a gombákat és a nachot is egy tálcára.
  19. Díszítsük korianderrel (opcionális).

Jó étvágyat kívánunk.

Ha még nincs Instant Vortex forrólevegős sütőd, akkor  ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.