Elkészítés: 30-35 perc + 1-2 óra pácolás

Elkészíthető: Instant Vortex Air Fryer

Instant Vortex recept Mézes-mustáros csirke sütőtökkel és zöldbabbal

– Hozzávalók –

  • 4 db csirkemell
  • 1 db sütőtök
  • 3 ek olvasztott vaj
  • 25 dkg zöldbab
  • 1 tk dijoni mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 5 ek olívaolaj
  • 1tk méz
  • 1 tk kakukkfű
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése

  1. A mustárt keverjük össze az áttört fokhagymával, a citrom kifacsart levével, sóval és borssal, kakukkfűvel, 3 ek olívaolajjal és a mézzel.
  2. A mézes-mustáros pácba beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet, és néhány óráig hűtőben pihentetjük.
  3. A megpucolt, felkockázott sütőtököt és a megtisztított, összevágott zöldbabot (ha mirelit: kiolvasztott, lecsöpögtetett – ha konzerv: szintén lecsöpögtetett) berakjuk az Air Fryer sütőkosarába. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, majd ráfektetjük a pácolt csirkemelleket.
  4. A forró levegős sütő programjai közül válasszuk ki az Air Fry gombot, állítsuk a hőfokot 170 fokra az időt pedig nagyjából 30-35 percre.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha még nincs Instant Vortex forrólevegős sütőd, akkor  ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.