Elkészítés: 25 perc
Elkészíthető: Instant Vortex Plus 9 VersaZone Air Fryer
Instant Vortex recept Hassleback burgonya:
– Hozzávalók –
- 3 nagy krumpli megmosva
- 1 gerezd fokhagyma, aprítva vagy átnyomva/reszelve
- 3 ek olvasztott vaj
- 60g cheddar sajt reszelék
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1/2 tk pirospaprika
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk só
- 1/4 csésze metélőhagyma vagy zöldhagyma apróra vágva
Elkészítése
- Tegyünk egy burgonyát egy vágódeszkára. Helyezzünk két evőpálcikát a burgonya két oldalára hosszában, hogy megakadályozzuk a bevagdosás közben a burgonya teljes átvágását. Egy éles késsel vágjuk a burgonyát vékony szeletekre úgy, hogy alul ¼ hüvelyknyi részt hagyjunk szeleteletlenül. (Pont, mintha irdalnánk.)
- Egy közepes méretű tálban keverjük össze a fokhagymát, a kakukkfüvet, a vajat, az olívaolajat, a sót, a fekete borsot és a paprikát.
- Kenjük be a burgonyát ezzel az elkészített fűszerolaj keverékkel. Próbáljuk a szeletek közé minél jobban bejuttatni a ezt a pácot. Használhatunk ecsetet is. A fűszeres, olajos öntetetből egy kisebb mennyiséget tegyünk félre.
- Instant Vortex Plus 9 VersaZone készülékünkönVálasszuk a Pörkölés (Roast) funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 180 °C-ra és az időt 25 percre. Nyomjuk meg a start gombot.
- Amikor az előmelegítés megtörtént, akkor a készülék hanggal jelzi, hogy betehetjük a burgonyát a forrólevegős sütőbe. Ügyeljünk arra, hogy a burgonyákat a szeletelt oldalukkal felfelé helyezzük be. Zárjuk be a kosarat, a sütés automatikusan elindul.
- Amikor már csak 8 perc van hátra a sütésből, nyissuk ki a kosarat óvatosan, és tegyünk sajtot néhány szelet közé.
- Kenjük meg a burgonya tetejét és oldalát a maradék fűszeres olajjal.
- Zárjuk vissza a kosarat.
- Az étel akkor lesz kész, ha mind a burgonya, mind a sajt szépen megpirult.
- Tálalás előtt, szórjuk meg a tetejét a hagymával.
Jó étvágyat kívánunk!
Ha még nincs Instant Vortex forrólevegős sütőd, akkor ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.