Elkészítés: 25 perc

Elkészíthető: Instant Vortex Plus 9 VersaZone Air Fryer

Instant Vortex recept Hassleback burgonya:

– Hozzávalók –

  • 3 nagy krumpli megmosva
  • 1 gerezd fokhagyma, aprítva vagy átnyomva/reszelve
  • 3 ek olvasztott vaj
  • 60g cheddar sajt reszelék
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • 1/4 csésze metélőhagyma vagy zöldhagyma apróra vágva

Elkészítése

  1. Tegyünk egy burgonyát egy vágódeszkára. Helyezzünk két evőpálcikát a burgonya két oldalára hosszában, hogy megakadályozzuk a bevagdosás közben a burgonya teljes átvágását. Egy éles késsel vágjuk a burgonyát vékony szeletekre úgy, hogy alul ¼ hüvelyknyi részt hagyjunk szeleteletlenül. (Pont, mintha irdalnánk.)
  2. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a fokhagymát, a kakukkfüvet, a vajat, az olívaolajat, a sót, a fekete borsot és a paprikát.
  3. Kenjük be a burgonyát ezzel az elkészített fűszerolaj keverékkel. Próbáljuk a szeletek közé minél jobban bejuttatni a ezt a pácot. Használhatunk ecsetet is. A fűszeres, olajos öntetetből egy kisebb mennyiséget tegyünk félre.
  4. Instant Vortex Plus 9 VersaZone készülékünkönVálasszuk a Pörkölés (Roast) funkciót, állítsuk a hőmérsékletet 180 °C-ra és az időt 25 percre. Nyomjuk meg a start gombot.
  5. Amikor az előmelegítés megtörtént, akkor a készülék hanggal jelzi, hogy betehetjük a burgonyát a forrólevegős sütőbe. Ügyeljünk arra, hogy a burgonyákat a szeletelt oldalukkal felfelé helyezzük be. Zárjuk be a kosarat, a sütés automatikusan elindul.
  6. Amikor már csak 8 perc van hátra a sütésből, nyissuk ki a kosarat óvatosan, és tegyünk sajtot néhány szelet közé.
  7. Kenjük meg a burgonya tetejét és oldalát a maradék fűszeres olajjal.
  8. Zárjuk vissza a kosarat.
  9. Az étel akkor lesz kész, ha mind a burgonya, mind a sajt szépen megpirult.
  10. Tálalás előtt, szórjuk meg a tetejét a hagymával.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha még nincs Instant Vortex forrólevegős sütőd, akkor  ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.