Instant Vortex recept Gluténmentes süti: zabpelyhes, quinoás-almás

Elkészítés: 6 perc

Elkészíthető: bármelyik Instant Vortex Air Fryerrel

– Hozzávalók – Instant Vortex recept gluténmentes változat

  • ¼ csésze juharszirup
  • ⅓ csésze tahini helyettesíthetjük a mogyoróvajjal
  • 1 teáskanál folyékony kókuszolaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • ½ csésze gluténmentes zab, használhatunk normál zabot is
  • ½ csésze puffasztott quinoa
  • 1 evőkanál fahéjpor
  • 1 alma, apró kockákra vágva

Elkészítése

  1. Tegyük egy tálba a juharszirupot, a tahinit, a kókuszolajat és a vaníliát. Alaposan keverjük össze.
  2. Adjuk hozzá a zabot, a quinoát, a fahéjat és az apróra vágott almát. Az egészet keverjük jól össze.
  3. Egy kanál segítségével kanalazzunk ki egy keveset a keverékből és lapogassuk rá a kanál aljával egy, az Instant Vortex kosár méretének megfelelő szilikonlapra vagy sütőpírra.
  4. Ismételjük ezt addig, amíg az összes keveréket ki nem adagoltuk.
  5. Az Instant Vortex készüléken válasszuk ki az Air Fry funkciót, állítsuk be az időt 6 percre, a hőmérsékletet pedig 180°C-ra. Nyomjuk meg a Start gombot.
  6. Amint előmelegedett a forrólevegős sütőnk, helyezzük a szilikonlapot vagy sütőpapírt a sütikkel együtt az air fryer kosarába és toljuk be a készülékbe.
  7. Ha letelt az idő, nyissuk ki a légsütő kosarát, és ellenőrizzük a sütiket.
  8. Ha átsült, fogyasztás előtt, hagyjuk hűlni körülbelül 5 percig a sütőpapíron.
  9. Ha szeretnénk, légmentesen záródó üvegben is tárolhatjuk.

Ezt az Instant Vortex recepetet gluténmentes verzióban feldobhatjuk még chia, lenmag, szezámmag, tökmag hozzáadásával, illetve az almát körtére, csokoládéforgácsra vagy dióra is cserélhetjük.

Jó étvágyat kívánunk.

Ha még nincs Instant Vortex forrólevegős sütőd, akkor  ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.