Elkészítés: 22 perc
Elkészíthető: Instant Vortex Plus 8 Dual Drawer ClearCook Air Fryer
Instant Vortex recept BBQ csirke és BBQ édeskrumpli – 2 főre:
– Hozzávalók –
- 1 db édesburgonya
- 1 db nagy csirkemell filé
- 2 evőkanál BBQ szósz
- 200 g salátalevél
- 250g koktélparadicsom
- 200g fekete bab, megmostva, leitatva
- 60g tetszőleges reszelt sajt
- 1,5 lilahagyma
- 1 lime leve
- só és bors
Elkészítése
- Az édesburgonyát vájuk be félig kb. fél centinként, kenjük meg BBQ szósszal, szórjuk meg sóval és borssal. A maradék BBQ szószt kenjük a csirkére. ( A csirkét csíkokra, vagy vékony szeletekre is elvághatjuk mielőtt bekenjük a szósszal.)
- Helyezzük a burgonyát az Instant Vortex Dual Drawer egyik kosarába, válasszuk az Air Fryer programot, és állítsuk be a hőmérsékletet 200°C-ra, az időt 22 percre. A másik kosárba helyezzük be a csirkemellet, és válasszuk az Air Fryer programot. Állítsuk a hőmérsékletet 188°C-ra és az időt 8 percre. Válasszuk a SyncFinish lehetőséget, hogy a főzési programok egy időben fejeződjenek be. Nyomjuk meg a Startot.
- Amíg a burgonya és a csirke sül, készítsük el a lime-os lilahagymát. Vékonyan szeleteljük fel a hagymát és facsarjuk rá egy lime levét. Szórjuk meg egy csipet sóval és tegyük félre.
- Amikor a burgonya és a csirke megsült, készítsük el a köretünket. Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, reszeljük le a sajtot, és öblítsük le a fekete babot.
- Az elkészült ételt tálaljuk úgy, hogy minden tányérra tegyünk egy adag salátát, egy adag félbevágott koktélparadicsomot, egy adag fekete babot és reszelt sajtot.
- Ha egyben sütöttük meg a csirkemellett, akkor szeleteljük fel, és helyezzük rá az előzőleg összeállított tál tetejére. A megsütött édesburgonyát helyezzük rá a tálalásra, miután felszeleteltük azt.
Jó étvágyat kívánunk.
Ha még nincs Instant Vortex forrólevegős sütőd, akkor ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.