Elkészítés: 22 perc

Elkészíthető: Instant Vortex Plus 8 Dual Drawer ClearCook Air Fryer

Instant Vortex recept BBQ csirke és BBQ édeskrumpli – 2 főre:

– Hozzávalók –

  • 1 db édesburgonya
  • 1 db nagy csirkemell filé
  • 2 evőkanál BBQ szósz
  • 200 g salátalevél
  • 250g koktélparadicsom
  • 200g fekete bab, megmostva, leitatva
  • 60g tetszőleges reszelt sajt
  • 1,5 lilahagyma
  • 1 lime leve
  • só és bors

Elkészítése

  1. Az édesburgonyát vájuk be félig kb. fél centinként, kenjük meg BBQ szósszal, szórjuk meg sóval és borssal. A maradék BBQ szószt kenjük a csirkére. ( A csirkét csíkokra, vagy vékony szeletekre is elvághatjuk mielőtt bekenjük a szósszal.)
  2. Helyezzük a burgonyát az Instant Vortex Dual Drawer egyik kosarába, válasszuk az Air Fryer programot, és állítsuk be a hőmérsékletet 200°C-ra, az időt 22 percre. A másik kosárba helyezzük be a csirkemellet, és válasszuk az Air Fryer programot. Állítsuk a hőmérsékletet 188°C-ra és az időt 8 percre. Válasszuk a SyncFinish lehetőséget, hogy a főzési programok egy időben fejeződjenek be. Nyomjuk meg a Startot.
  3. Amíg a burgonya és a csirke sül, készítsük el a lime-os lilahagymát. Vékonyan szeleteljük fel a hagymát és facsarjuk rá egy lime levét. Szórjuk meg egy csipet sóval és tegyük félre.
  4. Amikor a burgonya és a csirke megsült, készítsük el a köretünket. Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, reszeljük le a sajtot, és öblítsük le a fekete babot.
  5. Az elkészült ételt tálaljuk úgy, hogy minden tányérra tegyünk egy adag salátát, egy adag félbevágott koktélparadicsomot, egy adag fekete babot és reszelt sajtot.
  6. Ha egyben sütöttük meg a csirkemellett, akkor szeleteljük fel, és helyezzük rá az előzőleg összeállított tál tetejére. A megsütött édesburgonyát helyezzük rá a tálalásra, miután felszeleteltük azt.

Jó étvágyat kívánunk.

Ha még nincs Instant Vortex forrólevegős sütőd, akkor  ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.