Elkészítés: 15 perc
Elkészíthető: bármelyik Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel
Instant Pot recept Sütőtökös répás krémleves
– Hozzávalók –
- 2 evőkanál olaj
- 1 nagy fehér hagyma, apróra vágva
- 1 ek zúzott fokhagyma
- 3 csésze sütőtök, felkockázva
- 1 sárgarépa, apróra vágva
- csirke vagy zöldségleves alaplé, annyi, hogy ellepje a hozzávalókat
- só, bors ízlés szerint
A tálaláshoz:
- díszítésként tökmag vagy napraforgómag
- a tetejére csorgassunk olívaolajat vagy tejszínt
Elkészítése
- Helyezzük a rozsdamentes acél belső edényt az Instant Pot® belsejébe. Nyomjuk meg a Saute gombot, és állítsuk be az időt 10 percre. Öntsük bele az olívaolajat, ha forró, hozzáadjuk a hagymát, és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a fokhagymát és süssük össze az alappal, vigyázva. Szórjuk meg a sóval és borssal. Ha ezzel megvagyunk, nyomjuk meg a Cancel gombot.
- Adjuk hozzá a sütőtököt és a répát, majd öntsük rá a csirke vagy zöldségleves alaplét. Keverjük össze.
- Csukjuk be és zárjuk le az Instant Pot® fedelét. Győződjünk meg arról, hogy a gőzkioldó fogantyú Seal állásban van. Pressure cook funkciót használva, a nyomás szintet High-ra állítva, állítsuk be az időt 15 percre.
- Ha az idő lejárt, akkor nyomjuk meg a Cancel gombot, és fordítsuk el a gőzkioldó fogantyút Vent állásba. Miután az összes nyomást felengedtük, nyissuk ki a fedelet és keverjük össze. A levest turmixgépben vagy kézi mixerrel homogénre dolgozzuk el. Ha sűrűbb krémlevest szeretnénk, akkor használjunk kevesebb alaplevet, ha lazábbat, akkor pedig több alaplével turmixoljuk össze.
- Tökmaggal, napraforgómaggal, olívaolajjal vagy tejszínnel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.