Elkészítés: 15 perc

Elkészíthető: bármelyik Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel

Instant Pot recept Sütőtökös répás krémleves

– Hozzávalók –

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 nagy fehér hagyma, apróra vágva
  • 1 ek zúzott fokhagyma
  • 3 csésze sütőtök, felkockázva
  • 1 sárgarépa, apróra vágva
  • csirke vagy zöldségleves alaplé, annyi, hogy ellepje a hozzávalókat
  • só, bors ízlés szerint

A tálaláshoz:

  • díszítésként tökmag vagy napraforgómag
  • a tetejére csorgassunk olívaolajat vagy tejszínt

Elkészítése

  1. Helyezzük a rozsdamentes acél belső edényt az Instant Pot® belsejébe. Nyomjuk meg a Saute gombot, és állítsuk be az időt 10 percre. Öntsük bele az olívaolajat, ha forró, hozzáadjuk a hagymát, és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a fokhagymát és süssük össze az alappal, vigyázva. Szórjuk meg a sóval és borssal. Ha ezzel megvagyunk, nyomjuk meg a Cancel gombot.
  2. Adjuk hozzá a sütőtököt és a répát, majd öntsük rá a csirke vagy zöldségleves alaplét. Keverjük össze.
  3. Csukjuk be és zárjuk le az Instant Pot® fedelét. Győződjünk meg arról, hogy a gőzkioldó fogantyú Seal állásban van. Pressure cook funkciót használva, a nyomás szintet High-ra állítva, állítsuk be az időt 15 percre.
  4. Ha az idő lejárt, akkor nyomjuk meg a Cancel gombot, és fordítsuk el a gőzkioldó fogantyút Vent állásba. Miután az összes nyomást felengedtük, nyissuk ki a fedelet és keverjük össze. A levest turmixgépben vagy kézi mixerrel homogénre dolgozzuk el. Ha sűrűbb krémlevest szeretnénk, akkor használjunk kevesebb alaplevet, ha lazábbat, akkor pedig több alaplével turmixoljuk össze.
  5. Tökmaggal, napraforgómaggal, olívaolajjal vagy tejszínnel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor  ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.