Elkészítés: 20 perc

Elkészíthető: Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid és Instant Pot Pro Crisp 8 multifunkciós főzőedényekben

Instant Pot recept Sült hal

– Hozzávalók –

Hozzávalók:

  • 3 bőr nélküli fehér halfilé
  • főzőspray
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint
  • 1/2 teáskanál paprika
  • 1/2 teáskanál apróra vágott fokhagyma
  • 1/8 teáskanál szárított koriander
  • 1/8 teáskanál kömény
  • 1/4 teáskanál hagymapor
  • 1/2 citrom
  • 1/2 teáskanál fehérborecet
  • 1 csésze liszt
  • 2 nagy tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 1 csésze panko zsemlemorzsa

Elkészítése

  1. Keverjük össze a lisztet, a 1/2 teáskanál sót és a borsot lapos tálban. Egy másikban keverjük össze a tojásokat és a vizet, sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a panko morzsát, a sót, borsot és paprikát egy harmadik lapos tálban.
  2. Vágjuk a halfilét hosszában csíkokra. Keverjük össze a maradék fűszereket, sót, borsot, citromot, ecetet, felaprított fokhagymát, majd kenjük be vele a halcsíkokat.
  3. Mártsuk a halcsíkokat először a lisztkeverékbe, a felesleget rázzuk le. Mártsuk a tojásos keverékbe, hagyjuk, hogy a felesleg lecsöpögjön. Szórjuk meg a panko keverékkel, nyomkodjuk rá, hogy megtapadjon. Spricceljük meg a hal mindkét oldalára a főzőspray-vel.
  4. Az elkészítéshez hasznájuk az Instant Pot edényünk Air Fryer funkcióját
  5. Tegyük a panírozott hal egy részét egy rétegben készülékbe (több részletben készítsük el, hogy a halszeletek jól átsüljenek), és zárjuk be az edényt a légsütő fedéllel.
  6. Válasszuk a ROAST funkció lehetőséget, állítsuk be a hőmérsékletet 205°C-ra, az időt pedig 7-10 percre.
  7. Nyomjuk meg a START gombot. Félidőben fordítsuk meg a halakat. Süssük aranybarnára.
  8. Tálaljuk sült krumplival és citrom- vagy lime-kockákkal.

Jó étvágyat kívánunk.

Instant Pot multifunkciós főzőedényeinket itt találod, az Instant Vortex Air Fryereket pedig itt.