Elkészítés: 1 óra 15 perc (15 perc előkészítés és 1 óra főzés)

Elkészíthető: bármelyik Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel

Instant Pot recept – Hozzávalók:

  • 2-3 kilós sertéskaraj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 nagy hagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 csésze csirkealaplé
  • 4-6 csésze savanyú káposzta leöblítve és lecsepegtetve
  • 3 alma hámozva, magház nélkül, apróra vágva

Elkészítése

  1. A húst sóval és borssal fűszerezzük be.
  2. Állítsuk az Instant Potot a Sauté funkcióra. Amikor a kijelző „forró” értéket mutat, olvasszuk fel a vajat, és barnítsuk meg a húst minden oldalról.
  3. Vegyük ki a sültet a főzőből, és tegyük bele a hagymát, a fokhagymát és a húslevest. Az odasült részeket lazítsuk fel az edény aljáról, dinszteljük meg az összetevőket.
  4. Tegyük vissza a húst az Instant Potba. Válasszuk a „kézi beállítás” funkciót és állítsuk be a nyomás alatti főzést (Pressure Cook), és főzzük 45 percig.
  5. Ha letelt az idő, nyomás mentesítsük a készüléket, majd nyissuk ki a fedelét (a gyorskioldó módot válasszuk). Adjuk hozzá azonnal a savanyú káposztát és az almát.
  6. Állítsjuk be újra a nyomás alatti főzést 5 percre, majd, ha a készülék lejárt, használjuk ismét a gyorskioldót és nyomás mentesítsük a készüléket.
  7. Ha elkészült az étel, vegyük ki az Instant Pot edényből. Szeleteljük fel a húst. Tálaljuk a káposztával és a mártással.

Jó étvágyat kívánunk.

Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.