Elkészítés: 15 perc (10 perc előkészület és kb. 4-5 perc főzés)

Elkészíthető: bármelyik Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel

Instant Pot recept Sajtos makaróni teljes kiőrlésű tésztával

– Hozzávalók –

  • 450g teljes kiőrlésű makaróni száraztészta
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál só
  • ¼ teáskanál bors
  • 4 csésze víz
  • 300 g sűrített tej
  • kb. 280 g feldarabolt cheddar sajt
  • kb. 225 g feldarabolt gouda sajt
  • kb. 55 g reszelt parmezán
  • 1 csésze zsemlemorzsa (elhagyható)

Elkészítése

  1. Tegyük az Instant Potba a száraz makarónit, a vajat, a mustárt, a sót, a borsot és a vizet. Keverjük össze, majd rögzítsük a fedőt.
  2. A Manual vagy Pressure Cook funkció segítségével magas nyomáson főzzük meg. A főzési idő a tészta csomagolásán olvasható főzési idő fele mínusz 1 perc.
  3. Amikor a program lejárt, nyomásmentesítsük az edényt a gyorskioldó módszerrel. Tegyünk konyharuhát a szelep elé, hogy felfogjuk a forró vizet.
  4. Ellenőrizzük megfőtt-e a tészta. Ha még kemény, a Sauté funkció segítségével fedő nélkül főzzük további 2-3 percig.
  5. Amikor a tészta tökéletes, nyomjuk meg a Sauté funkciót, majd adjunk hozzá a tésztához a sűrített tejet.
  6. Keverjük meg az edényben az összetevőket, majd apránként adjuk hozzá a cheddart, a goudát és a parmezánt (alkalmanként csak egy-egy marékkal). (Figyeljünk arra, hogy mindig csak egyfélét adjunk hozzá és alaposan keverjük meg az összetevőket utána.)
  7. Ha a sajtok felolvadtak, elkészült az egytálételünk. Azonnal tálalhatjuk, vagy ha szeretnénk, tegyük serpenyőbe, szórjunk a tetejére zsemlemorzsát, és sütőben vagy Air Fryerben pár perc alatt pirítsuk meg.

Jó étvágyat kívánunk.

Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor  ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.