Elkészítés: 15 perc (10 perc előkészület és kb. 4-5 perc főzés)
Elkészíthető: bármelyik Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel
Instant Pot recept Sajtos makaróni teljes kiőrlésű tésztával
– Hozzávalók –
- 450g teljes kiőrlésű makaróni száraztészta
- 3 evőkanál vaj
- 1 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál só
- ¼ teáskanál bors
- 4 csésze víz
- 300 g sűrített tej
- kb. 280 g feldarabolt cheddar sajt
- kb. 225 g feldarabolt gouda sajt
- kb. 55 g reszelt parmezán
- 1 csésze zsemlemorzsa (elhagyható)
Elkészítése
- Tegyük az Instant Potba a száraz makarónit, a vajat, a mustárt, a sót, a borsot és a vizet. Keverjük össze, majd rögzítsük a fedőt.
- A Manual vagy Pressure Cook funkció segítségével magas nyomáson főzzük meg. A főzési idő a tészta csomagolásán olvasható főzési idő fele mínusz 1 perc.
- Amikor a program lejárt, nyomásmentesítsük az edényt a gyorskioldó módszerrel. Tegyünk konyharuhát a szelep elé, hogy felfogjuk a forró vizet.
- Ellenőrizzük megfőtt-e a tészta. Ha még kemény, a Sauté funkció segítségével fedő nélkül főzzük további 2-3 percig.
- Amikor a tészta tökéletes, nyomjuk meg a Sauté funkciót, majd adjunk hozzá a tésztához a sűrített tejet.
- Keverjük meg az edényben az összetevőket, majd apránként adjuk hozzá a cheddart, a goudát és a parmezánt (alkalmanként csak egy-egy marékkal). (Figyeljünk arra, hogy mindig csak egyfélét adjunk hozzá és alaposan keverjük meg az összetevőket utána.)
- Ha a sajtok felolvadtak, elkészült az egytálételünk. Azonnal tálalhatjuk, vagy ha szeretnénk, tegyük serpenyőbe, szórjunk a tetejére zsemlemorzsát, és sütőben vagy Air Fryerben pár perc alatt pirítsuk meg.
Jó étvágyat kívánunk.
Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.