Elkészítés: 20 perc (15 perc előkészítés, 5 perc sütés)
Elkészíthető: bármelyik Instant Vortex Air Fryerrel és Instant Pot Pro Crisp 8, vagy Instant Pot Ultimate Lid multifunkciós főzőedénnyel
Instant Vortex és Instant Pot recept – Hozzávalók – Panzanella:
- 350-400 g kovászos kenyér
- 700 g színes koktél paradicsom
- ½ vöröshagyma
- 3 evőkanál vörösborecet
- ¼ teákanál cukor
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 3 evőkanál oliva olaj
- friss bazsalikom
- 2 barack, szeletekre vágva
Elkészítése
- A kenyeret vágjuk fel kockákra vagy tépjük szét kisebb darabokra.
- Az összedarabolt kenyeret tegyük egy tálba és forgassuk össze 3 evőkanál olajjal. Ízesítsük sóval és borssal.
- Tegyük a kenyeret az Instant Vortex kosarába, válasszuk a Bake lehetőséget, állítsuk a hőmérsékletet 180°C-ra és süssük 5 percig, amíg enyhén aranyszínűek nem lesznek.
- Vágjuk fel a paradicsomot.
- „Facsarjuk ki” a paradicsom levét egy edénybe. Szórjuk meg egy csipet sóval, majd a paradicsomokat is helyezzük az edénybe és hagyjuk állni 15 percig, hogy teljesen kiengedje a levét a maradék is.
- Egy kisebb tálban keverjük össze a vöröshagymát, a vörösborecetet, cukrot, egy csipet sót, majd tegyük félre.
- Ha kész, keverjük össze a paradicsomlevet az ecetes hagymával és a mustárral. Fűszerezzük ízlésünk szerint.
- Adjuk hozzá a paradicsomot, az őszibarackot, a pirított kenyeret és a bazsalikomot az öntethez. Tálaljuk azonnal.
Jó étvágyat kívánunk.
Ha még nincs Instant Vortex forrólevegős sütőd, akkor ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.