Elkészítés: 20 perc (15 perc előkészítés, 5 perc sütés)

Elkészíthető: bármelyik Instant Vortex Air Fryerrel és Instant Pot Pro Crisp 8, vagy Instant Pot Ultimate Lid multifunkciós főzőedénnyel

Instant Vortex és Instant Pot recept – Hozzávalók – Panzanella:

  • 350-400 g kovászos kenyér
  • 700 g színes koktél paradicsom
  • ½ vöröshagyma
  • 3 evőkanál vörösborecet
  • ¼ teákanál cukor
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál oliva olaj
  • friss bazsalikom
  • 2 barack, szeletekre vágva

Elkészítése

  1. A kenyeret vágjuk fel kockákra vagy tépjük szét kisebb darabokra.
  2. Az összedarabolt kenyeret tegyük egy tálba és forgassuk össze 3 evőkanál olajjal. Ízesítsük sóval és borssal.
  3. Tegyük a kenyeret az Instant Vortex kosarába, válasszuk a Bake lehetőséget, állítsuk a hőmérsékletet 180°C-ra és süssük 5 percig, amíg enyhén aranyszínűek nem lesznek.
  4. Vágjuk fel a paradicsomot.
  5. „Facsarjuk ki” a paradicsom levét egy edénybe. Szórjuk meg egy csipet sóval, majd a paradicsomokat is helyezzük az edénybe és hagyjuk állni 15 percig, hogy teljesen kiengedje a levét a maradék is.
  6. Egy kisebb tálban keverjük össze a vöröshagymát, a vörösborecetet, cukrot, egy csipet sót, majd tegyük félre.
  7. Ha kész, keverjük össze a paradicsomlevet az ecetes hagymával és a mustárral. Fűszerezzük ízlésünk szerint.
  8. Adjuk hozzá a paradicsomot, az őszibarackot, a pirított kenyeret és a bazsalikomot az öntethez. Tálaljuk azonnal.

Jó étvágyat kívánunk.

Ha még nincs Instant Vortex forrólevegős sütőd, akkor  ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.