Elkészítés: 20 perc
Elkészíthető: bármelyik Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel
Instant Pot recept – Hozzávalók – Narancsos csirke:
- 1 evőkanál olaj
- 400g csirkemell
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 teáskanál gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 30ml rizsecet
- 60g barna cukor
- 2 narancsnak a leve és reszelt héja
- 1 teáskanál chilli pehely
- 60ml csirke alaplé
- 250ml narancs juice
- 1 teáskanál kukoricaliszt + 2 evőkanál víz
- 2-3 evőkanál szójaszósz
A tálaláshoz:
- rizs megszórva apróra vágott újhagymával
Elkészítése
- Instant Pot készülékünkön válasszuk ki a Sauté lehetőséget és állítsuk az időt 8 percre. Amikor a kijelzőn megjelenik a forró felirat, öntsük az olajat az edénybe és a tegyük bele a felvágott csirkét.
- Hagyjuk Sauté programon addig, ameddig a csirke aranybarna nem lesz, ekkor vegyük ki az edényből és tegyük félre.
- Tegyük az edénybe a felkockázott paprikát és állítsuk sauté programra a készüléket.
- Pirítsuk 2-3 percig a paprikát, amíg megpuhul. Reszeljük hozzá a gyömbért és a fokhagymát, majd főzzük néhány percig.
- Öntsük hozzá a rizsecetet, hogy az aljára pirult részeket is felszedhessük, és főzzük addig amíg az ecet picit elpárolog.
- Ekkor adjuk hozzá a cukrot, narancshéjat, chilli pelyhet, a már megpirított csirkét és a narancs juice-t (250ml + a két narancsnak a leve.) Forraljuk fel, majd nyomjuk meg a Törlés gombot és keverjük fel a lepirult részeket.
- Tegyük vissza a csirkét a belső edénybe, zárjuk le az edény fedelét és válasszuk a nyomás alatti főzést (Pressure Cook). Állítsuk az időt 1 percre és nyomjuk meg a Start gombot.
- Amikor a főzés programnak vége, nyomás mentesítsük a készüléket, majd nyissuk ki a fedelét.
- Nyomjuk meg a Törlés gombot, majd válasszuk a Sauté programot ismét 2 percre.
- Rakjuk bele e kukoricalisztet és a vizet, keverjük addig, amíg besűrűsödik a szósz.
- Még melegen tálaljuk rizzsel, a tetején megszórva apróra vágott újhagymával.
Jó étvágyat kívánunk.
Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.