Elkészítés: 40 perc – 2 főre

Elkészíthető: bármelyik Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel

Instant Pot recept Hagymaleves egészségesen

– Hozzávalók –

  • 10g vaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 liter alaplé (zöldség vagy csontleves, esetleg víz)
  • 3 nagy vöröshagyma, csíkokra vágva

Tálaláshoz:

  • 2 szelet pirított kovászos kenyér
  • 1 teásanál reszelt kecskesajt

Elkészítése

  1. Helyezzük a rozsdamentes belső edényt az Instant Pot® belsejébe. A Sauté funkciót használva állítsuk az időt 3 percre. Tegyük a vajat az edénybe, fakanállal óvatosan keverjük, amíg el nem olvad, majd adjunk hozzá a szójaszószt és az olajat.
  2. Tegyük az edénybe a csíkokra vágott hagymát és jól keverjük össze, dinszteljük meg 1-2 percig.
  3. Öntsük bele az alaplevet.
  4. Csukjuk be és zárjuk le az Instant Pot® fedelét. Győződjünk meg arról, hogy a gőzkioldó fogantyú Seal állásban van. Használjuk a Pressure Cook funkciót, a nyomásszintet állítsuk High-ra és az időt állítsuk be 40 percre.
  5. Az idő lejárta után nyomjuk meg a Mégse gombot, és manuálisan engedjük le a nyomást a gőzkioldó fogantyú Vent helyzetbe forgatásával. Miután kiengedtük az összes nyomást, nyissuk fel az Instant Pot® fedelét, és tálaljuk a levest. Tehetünk a tetejére pirított kovászos kenyeret és reszelt kecskesajtot is opcionálisan.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor  ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.