Elkészítés: 23 perc (10 perc előkészület és 13 perc főzés)

Elkészíthető: minden Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel

Instant Pot recept – Hozzávalók:

  • 800 g eper
  • 500 g kristálycukor
  • fél citrom leve

Elkészítése

  1. Tegyük az epret, cukrot és a fél citrom levét a belső edénybe.
  2. Hagyjuk benne állni 15 percig.
  3. Ezt követően zárjuk le a nyomásfőző fedelét. Válasszuk a nyomás alatti főzést (Pressure Cook) – egyedi (Custom) – nyomásszint magas (Pressure Level High) beállításokkal és állítsuk az időt 1 percre.
  4. Ezután állítsuk be a klasszikus, alap 10 perces gőzkioldást., majd a válasszuk a gyors gőzkioldást a maradék gőz kiengedése érdekében.
  5. Vegyük le az Instant Pot fedelét.
  6. Állítsuk be a pirítás funkciót (Saute-High) és időzítsük 30 percre.
  7. Forraljuk fel teljesen a lekvár alapunkat.
  8. Ha felforrt, hagyjuk bugyogni, forrni 12-13 percig, időnként keverjük meg, amíg be nem sűrűsödik.
  9. Ahogy megkaptuk a kívánt lekvár állagot, nyomjuk meg a törlés gombot, hogy leálljon a készülékünk.
  10. Töltsük a levárt befőttes üvegekbe.

Jó étvágyat kívánunk.

Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor  ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.