Elkészítés: 23 perc (10 perc előkészület és 13 perc főzés)
Elkészíthető: minden Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel
Instant Pot recept – Hozzávalók:
- 800 g eper
- 500 g kristálycukor
- fél citrom leve
Elkészítése
- Tegyük az epret, cukrot és a fél citrom levét a belső edénybe.
- Hagyjuk benne állni 15 percig.
- Ezt követően zárjuk le a nyomásfőző fedelét. Válasszuk a nyomás alatti főzést (Pressure Cook) – egyedi (Custom) – nyomásszint magas (Pressure Level High) beállításokkal és állítsuk az időt 1 percre.
- Ezután állítsuk be a klasszikus, alap 10 perces gőzkioldást., majd a válasszuk a gyors gőzkioldást a maradék gőz kiengedése érdekében.
- Vegyük le az Instant Pot fedelét.
- Állítsuk be a pirítás funkciót (Saute-High) és időzítsük 30 percre.
- Forraljuk fel teljesen a lekvár alapunkat.
- Ha felforrt, hagyjuk bugyogni, forrni 12-13 percig, időnként keverjük meg, amíg be nem sűrűsödik.
- Ahogy megkaptuk a kívánt lekvár állagot, nyomjuk meg a törlés gombot, hogy leálljon a készülékünk.
- Töltsük a levárt befőttes üvegekbe.
Jó étvágyat kívánunk.
Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.