Elkészítés: 20 perc

Elkészíthető: bármelyik Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel

Instant Pot recept Cukkinileves

– Hozzávalók –

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 nagy hagyma csíkokra vágva
  • 900 g, kb. 3 nagy cukkini vastagra szeletelve
  • 1 gerezd fokhagyma szeletelve, vagy átnyomva
  • citromhéj
  • 3 csésze zöldségleves
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • ½ tk olasz fűszerkeverék
  • 1 csésze spenót nyersen
  • ½ csésze tejszín
  • Egy citrom leve
  • só, bors

A tálaláshoz:

  • tejszín
  • kruton
  • apróra vágott metélőhagyma

Elkészítése

  1. Helyezzük a rozsdamentes acél belső edényt az Instant Pot® belsejébe. Nyomjuk meg a Saute gombot, és állítsuk be az időt 10 percre. Öntsük bele az olívaolajat, ha forró, hozzáadjuk a hagymát, és kevergetve puhára pároljuk. Ha ez megvan, nyomjuk meg a Cancel gombot.
  2. Adjuk hozzá a cukkinit, a fokhagymát, a zöldség alaplevet és a fűszereket. Alaposan keverjük össze, hogy a hagyma ne ragadjon az aljára.
  3. Csukjuk be és zárjuk le az Instant Pot® fedelét. Győződjünk meg arról, hogy a gőzkioldó fogantyú Seal állásban van. Pressure cook funkciót használva, a nyomás szintet High-ra állítva, állítsuk be az időt 3 percre.
  4. Ha az idő lejárt, akkor nyomjuk meg a Cancel gombot, és fordítsuk el a gőzkioldó fogantyút Vent állásba. Miután az összes nyomást felengedtük, nyissuk ki a fedelet, adjuk hozzá a leveshez a spenótleveleket, és keverjük össze. A levest turmixgépben vagy kézi mixerrel homogénre dolgozzuk el.
  5. Adjuk hozzá a tejszínt a citromlével együtt, és tálaljuk.
  6. Díszítsük tejszínnel, krutonnal és apróra vágott metélőhagymával.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor  ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.