Elkészítés: 20 perc
Elkészíthető: bármelyik Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel
Instant Pot recept Cukkinileves
– Hozzávalók –
- 2 evőkanál olaj
- 1 nagy hagyma csíkokra vágva
- 900 g, kb. 3 nagy cukkini vastagra szeletelve
- 1 gerezd fokhagyma szeletelve, vagy átnyomva
- citromhéj
- 3 csésze zöldségleves
- 1 evőkanál szárított oregánó
- ½ tk olasz fűszerkeverék
- 1 csésze spenót nyersen
- ½ csésze tejszín
- Egy citrom leve
- só, bors
A tálaláshoz:
- tejszín
- kruton
- apróra vágott metélőhagyma
Elkészítése
- Helyezzük a rozsdamentes acél belső edényt az Instant Pot® belsejébe. Nyomjuk meg a Saute gombot, és állítsuk be az időt 10 percre. Öntsük bele az olívaolajat, ha forró, hozzáadjuk a hagymát, és kevergetve puhára pároljuk. Ha ez megvan, nyomjuk meg a Cancel gombot.
- Adjuk hozzá a cukkinit, a fokhagymát, a zöldség alaplevet és a fűszereket. Alaposan keverjük össze, hogy a hagyma ne ragadjon az aljára.
- Csukjuk be és zárjuk le az Instant Pot® fedelét. Győződjünk meg arról, hogy a gőzkioldó fogantyú Seal állásban van. Pressure cook funkciót használva, a nyomás szintet High-ra állítva, állítsuk be az időt 3 percre.
- Ha az idő lejárt, akkor nyomjuk meg a Cancel gombot, és fordítsuk el a gőzkioldó fogantyút Vent állásba. Miután az összes nyomást felengedtük, nyissuk ki a fedelet, adjuk hozzá a leveshez a spenótleveleket, és keverjük össze. A levest turmixgépben vagy kézi mixerrel homogénre dolgozzuk el.
- Adjuk hozzá a tejszínt a citromlével együtt, és tálaljuk.
- Díszítsük tejszínnel, krutonnal és apróra vágott metélőhagymával.
Jó étvágyat kívánunk!
Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.