Elkészítés: 4 óra

Elkészíthető: bármelyik Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel

Instant Pot recept – Hozzávalók – Csontleves:

  • 2 liter hidegvíz
  • 3 teáskanál só
  • 1 nagy vöröshagyma, negyedekre vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kg velős csont, borjúcsülök (lehet marha is)
  • 3 répa, felkarikázva
  • 1 piros kaliforniai paprika, felszeletelve

Elkészítése

  1. Tegyük bele a hozzávalókat a belső edénybe.
  2. Csukjuk le és zárjuk be az Instant Pot fedelét. Győződjünk meg róla, hogy a gőzkioldó kapcsolója lezárt állapotban van (Sealing). Nyomjuk meg a nyomás alatti főzés gombot (Pressure Cooking), állítsuk a legmagasabb nyomás fokozatra, illetve programozzuk be az időt 4 órára.
  3. Amikor lejár a beállított program, nyomjuk meg a törlés gombot (Cancel), állítsuk át a gőzkioldó kapcsolót szellőztetésre (Venting).
  4. Ha az összes gőz távozott nyissuk ki a fedelet, szűrjük át a levest és tálaljuk ízlés szerint.

Jó étvágyat kívánunk.

Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor  ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.