Elkészítés: 4 óra
Elkészíthető: bármelyik Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel
Instant Pot recept – Hozzávalók – Csontleves:
- 2 liter hidegvíz
- 3 teáskanál só
- 1 nagy vöröshagyma, negyedekre vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kg velős csont, borjúcsülök (lehet marha is)
- 3 répa, felkarikázva
- 1 piros kaliforniai paprika, felszeletelve
Elkészítése
- Tegyük bele a hozzávalókat a belső edénybe.
- Csukjuk le és zárjuk be az Instant Pot fedelét. Győződjünk meg róla, hogy a gőzkioldó kapcsolója lezárt állapotban van (Sealing). Nyomjuk meg a nyomás alatti főzés gombot (Pressure Cooking), állítsuk a legmagasabb nyomás fokozatra, illetve programozzuk be az időt 4 órára.
- Amikor lejár a beállított program, nyomjuk meg a törlés gombot (Cancel), állítsuk át a gőzkioldó kapcsolót szellőztetésre (Venting).
- Ha az összes gőz távozott nyissuk ki a fedelet, szűrjük át a levest és tálaljuk ízlés szerint.
Jó étvágyat kívánunk.
Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.