Elkészítés: 35 perc (1-2 óra pihentetés fogyasztás előtt)
Elkészíthető: bármelyik Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel
Instant Pot recept – Hozzávalók – Görög csicseriborsó saláta:
- 1 csésze csicseriborsó, 1 óráig forró vízbe áztatjuk
- 3 csésze víz
- 1 1/2 teáskanál só
Az öntethez:
- 3 evőkanál extra szűz olivaolaj
- 1 evőkanál ecet
- 1 teáskanál za’tar (izsópfű) vagy ½ szárított oregánó
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
A salátához:
- 2 csésze felezett koktélparadicsom
- 2 csésze kockára vágott uborka
- 1 csésze kockára vágott kaliforniai paprika
- 3/4 csésze finomra vágott vöröshagyma
- 1/3 csésze kimagozott olivabogyó
- 1/4 csésze felaprított petrezselyem
- 120g morzsolt feta sajt
Elkészítése
- Az Instant Potba tegyük bele a csicseriborsót, vizet és a sót.
- Zárjuk be és rögzítsük az edény fedelét. Zárjuk le a nyomásmentesítő szelepet. Válasszuk a Pressure Cook/Manual lehetőségnél a High Pressure-t 25 percig. A főzési idő végén, hagyjuk 10 percig phenni, majd engedjük ki a maradék gőzt.
- Közben készítsük el az öntetet: keverjük össze az olivaolajat, ecetet, za’tar-t vagy szárított oregánót, sót és borsot.
- Csepegtessük és öblítsük le a csicseriborsót hidegvízzel, hogy lehűljön. Egy nagy tálban rázzuk össze a csicseriborsót, paradicsomot, uborkát, kaliforniai paprikát, hagymát olívabogyót, petrezselymet és a feta sajtot. Öntsük rá az öntetet. Hagyjuk pihenni 1-2 órát tálalás előtt.
Jó étvágyat kívánunk.
Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.