Elkészítés: 35 perc (1-2 óra pihentetés fogyasztás előtt)

Elkészíthető: bármelyik Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel

Instant Pot recept – Hozzávalók – Görög csicseriborsó saláta:

  • 1 csésze csicseriborsó, 1 óráig forró vízbe áztatjuk
  • 3 csésze víz
  • 1 1/2 teáskanál só

Az öntethez:

  • 3 evőkanál extra szűz olivaolaj
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál za’tar (izsópfű) vagy ½ szárított oregánó
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors

A salátához:

  • 2 csésze felezett koktélparadicsom
  • 2 csésze kockára vágott uborka
  • 1 csésze kockára vágott kaliforniai paprika
  • 3/4 csésze finomra vágott vöröshagyma
  • 1/3 csésze kimagozott olivabogyó
  • 1/4 csésze felaprított petrezselyem
  • 120g morzsolt feta sajt

Elkészítése

  1. Az Instant Potba tegyük bele a csicseriborsót, vizet és a sót.
  2. Zárjuk be és rögzítsük az edény fedelét. Zárjuk le a nyomásmentesítő szelepet. Válasszuk a Pressure Cook/Manual lehetőségnél a High Pressure-t 25 percig. A főzési idő végén, hagyjuk 10 percig phenni, majd engedjük ki a maradék gőzt.
  3. Közben készítsük el az öntetet: keverjük össze az olivaolajat, ecetet, za’tar-t vagy szárított oregánót, sót és borsot.
  4. Csepegtessük és öblítsük le a csicseriborsót hidegvízzel, hogy lehűljön. Egy nagy tálban rázzuk össze a csicseriborsót, paradicsomot, uborkát, kaliforniai paprikát, hagymát olívabogyót, petrezselymet és a feta sajtot. Öntsük rá az öntetet. Hagyjuk pihenni 1-2 órát tálalás előtt.

Jó étvágyat kívánunk.

Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor  ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.