Elkészítés: 20 perc + főzés 3 perc

Elkészíthető: bármelyik Instant Pot multifunkciós főzőedénnyel

Instant Pot recept Brokkolipesztó

– Hozzávalók –

  • 1/2 kg brokkoli, rózsáira szedve (a torzsáját tegyük félre a zöldségalapléhez)
  • 3 csésze víz
  • 1/2 csésze pirított dió
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 ek. citromlé
  • 1/4 csésze reszelt parmezán
  • só, bors

Elkészítése

  1. Tegyük a brokkolit és a vizet az Instant Pot®-ba.
  2. A Manual vagy Pressure Cook funkcióval főzzük 3 percig magas nyomáson.
  3. Közben turmixgépben keverjük össze a diót és a fokhagymát, egészen addig, amíg krémes nem lesz. Figyeljünk oda, hogy a dió semmiképpen ne legyen vaj állagú!
  4. Amikor a brokkolink megfőtt, nyomásmentesítsük a gyors módszerrel. Vegyük ki a megfőtt brokkolit a főzőléből, és öblítsük le hidegvízzel. Jól csöpögtessük le, majd tegyük a turmixgépbe a bazsalikommal, az olajjal és a citromlével együtt.
  5. Turmixoljuk össze alaposan, majd adjunk hozzá 1/4 csészényit a főzővízből, tegyük bele a parmezánt, illetve sózzuk, borsozzuk. Addig turmixoljuk, amíg sima, kérmes állagú nem lesz. Ha szükséges adjunk még hozzá főzővizet.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha még nincs Instant Pot multifunkciós főzőedényed, akkor  ide kattintva tudod átböngészni kínálatunkat.